Avoinna sopimuksen mukaan.

 

Timo ”Sauna-Timo” Kaukonen

Puh. 044 504 8635

 

Hoidon aikana en pääse vastaamaan puhelimeen,

mutta soitan takaisin päin

kun vapaudun.

Anna lahjaksi ikimuistoinen elämys ja hyvää oloa!

 

Lahjakortti kuppaukseen tai saunahoitoon muistetaan varmasti.

 

Osta lahjakortit suoraan Timolta, puh. 044 504 8635 tai varaa omasi sähköpostilla timo@saunansisu.fi.

Löylyt keskustan kelosaunassa?

 

Saunan voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. Soita Timolle ja kysy lisätietoja!

Saunansisu Oy

Rautatienkatu 23

15140 Lahti

 

Puhelin 044 504 8635

Sähköposti: timo@saunansisu.fi

 

 

• PERINTEINEN KUPPAUS

• KUIVAKUPPAUS

 

Perinteisen kuppauksen terveysvaikutukset

 

Kuppaus parantaa verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita hiussuonista. Se sopii hoitomuodoksi korkeasta verenpaineesta kärsiville. Kuppaus myös poistaa happamuutta elimistöstä. Kuppauksessa lihakset rentoutuvat ja lihaskivut, mm. niska-hartiasudun kiputilat, lievenevät, sekä lihasjännitys ja jännityspäänsärky vähenevät. Se lieventää ja jopa parantaa migreeniä. Kuppaus lieventää myös kihdin oireita.

 

 

Mitä kuppauksen aikana tapahtuu?

 

Kuppaushoito alkaa saunassa 10-15 minuutin lämmittelyllä. Tämän jälkeen siirrytään suihkun kautta hierontapöydälle ja asiakkaan iho pestään huolellisesti desinfioivalla aineella. Desinfioidut kuppaussarvet asetellaan asiakkaan tarpeen mukaan oikeisiin kohtiin selkäpuolelle. Kuppaussarven alipaine imee kevyesti verta ihon alle. Sarven jättämän kohoumaan pintaan tehdään pienet haavat modernilla, hygienisellä ja kivutomalla kuppauskoneella, ja sarvi asetetaan takaisin paikoilleen. Sarvessa oleva tyhjiö imee verta pienistä haavoista ja sarvi täyttyy hiilidioksidipitoisella laskimoverellä.

 

Sarvet tyhjennetään kuppauksen aikana kahdesta kolmeen kertaan, kunnes verta ei enää tule. Verta poistetaan yksilöllisesti noin 300-600 ml. Tämän jälkeen iho pestään suihkussa ja haavat desinfioidaan. Kuppausjälkiin laitetaan pihkavoidetta nopeuttamaan paranemista.

 

Kuppauksen jälkeen on hyvä ja kevyt olo. Hoidon jälkeen nautitaan mehua, lämmintä juomaa sekä pientä suolapalaa, ja levätään hetki. Fyysinen rasitus on sallittu voimien mukaan. Kuppauksen jäljet katoavat normaalisti 1-2 viikon kuluessa. Haavan lyönti ei tunnu kipeältä, korkeintaan hyttysenpistolta.

 

Suositeltava kuppausväli on vähintään 3 kk, kaksi kertaa vuodessa on myös riittävä. Verenluovutuksen jälkeen on myös hyvä pitää 3 kk:n väli ennen kuppausta.

 

Välineet pestään kuumalla vedellä ja sterilointiin käytetään sairaalassakin käytössä olevia erikoisdesinfektioaineita. Nämä aineet tappavat bakteerit, hiivat, homeet ja sienet.

 

Kenelle kuppaus ei sovellu :

Kuppauksella ei ole todettu olevan minkäänlaisia haittavaikutuksia, kuppaus sopii lähes kaikille. Ainoastaan veren hyytymisongelmista kärsivien ei tule ottaa kuppaushoitoa.

 

 

KUIVAKUPPAUS

 

Kuivakuppauksessa ei tehdä haavoja, eli se on haavatonta ja veretöntä.

Kuivakuppaus on erinomainen lisä urheilijoiden lihashuoltoon.

 

Kuivakuppausta suositellaan seuraaviin vaivoihin:

• Urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto

• Aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi

• Kuona-aineiden ja nesteiden poisto

• Kipu- ja akupisteiden käsittely

• Kivut ja turvotukset

• Lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat

• Verenkierron vilkastuttaminen

• Reumaattiset sairaudet

 

Kuivakuppauksesta voi olla apua myös astmaan, yskään, vilustumisoireisiin, päänsärkyyn, lihaskipuihin, niveltulehduksiin, tenniskyynärpäähän, hiirikäteen tai iskiaskipuihin.

 

Kuivakuppaus on erittäin tehokasta: jo 15 minuutin käsittely vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Kuivakuppaus rentouttaa ja puhdistaa kehoa.

 

Kuivakuppaus tehostaa nivelien liikkuvuutta ja vähentää niiden jäykkyyttä, mm. urheilijoilla lievittää nopeasti lihaskovettumia ja revähtymiä. Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja imunestekiertoa tasoittaen ihoa. Hoito auttaa myös rasvankeräytymien vähentämisessä.

 

Mitä kuivakuppauksen aikana tapahtuu?

 

Kuivakuppaus tehdään hierontapöydällä imukupeilla, joita liu'utetaan rasvatulla iholla. Kuivakuppauksesa ei tarvitse käydä saunassa tai suihkussa.

 

Hoidon jälkeen on parempi ottaa rennosti, juoda paljon vettä ja välttää saunomista ja rankkaa liikuntaa. Kuivakuppaus voi väsyttää niin, että unentarve lisääntyy muutamana päivänä hoidon jälkeen. Joskus esiintyy myös huimausta. Tehostuneen aineenvaihdunnan vuoksi kannattaa nauttia runsaasti nesteitä.

 

Kuivakuppaus ei sovellu jos sinulla on:

 

Jos sinulla on vakavia perussairauksia, suonikohjuja tai olet raskaana, neuvotellaan kuinka kuivakuppaus kannattaa sinun tapauksessasi tehdä.

 

Disperiini, asperiini ja verenohennuslääkkeet saattavat lisätä mustelma-alttiutta kuivakuppauksessa.

 

 

 

 

 

 

 

Saunansisu tarjoaa Lahden keskustassa perinteistä- ja kuivakuppausta, sekä sauna- ja haudehoitoja.

 

Hoidot sopivat erityisesti urheilijoille, painonpudottajille sekä kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

 

Takuuvarma elämys polttari- ja synttärisankareille!

© Saunansisu 2015